Naturopaat

Wat valt er onder naturopathie?

Gezien ik geregeld de vraag krijg wat een naturopaat nu net doet wil ik even kort schetsen wat er allemaal onder de opleiding valt. Het is niet zo omdat ik naturopathie aanbied dat ik ook al deze onderdelen tot in detail zal toe passen. Ik zal er gebruik van maken als het aansluit bij wat nodig blijkt, maar ik kan er ook naar refereren. Het is mogelijk dat ik klanten doorverwijs naar anderen die binnen bepaalde deelterreinen zich gespecialiseerd hebben als ik merk dat dit meer aansluit bij hun nood. Ik zal meer naar het totaalpakket kijken en hier binnen bewegen met de kennis, ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan.

Voetreflexologie

Met alternatieve behandelingsmethodes breng je het lichaam in balans door blokkades in de energiebanen op te heffen. Dit doe je door het toepassen van voetreflexologie, een eeuwenoude techniek die nog steeds haar vruchten afwerpt. Via reflexpunten worden in de voetzool klachten verlicht. Zo kan er worden gezorgd voor ontspanning, een vlotte energiedoorstroming en een verbeterd slaappatroon

Natuurvoeding

Wil je vegetarisch, veganistisch of gezond eten? Vraag je je af hoe je variatie vindt in je maaltijden en wil je leren hoe je rijke gerechten maakt die je voldoening geven en een verzadigd gevoel nalaten? Leer je eigen voedingspatroon doorbreken en meet jezelf een gezonde levensstijl aan.

Bachbloesemtherapeut

In onze jachtige wereld is het een uitdaging om het lichaam in balans te houden. Bachbloesemtherapie, ontwikkeld door arts en homeopaat Edward Bach, biedt de natuurlijke oplossing die jij zoekt. Bachbloesems zijn ideaal om kleine kwaaltjes aan te pakken en positieve punten te versterken. Op die manier breng je het lichaam opnieuw in harmonie. Jij herstelt het evenwicht. En dat met behulp van helende plantenextracten uit bloesems, bloemen, kruiden en knoppen.

Herborist

Al eeuwenlang is de natuur een bron van heilzame middelen en producten. Het is vooral de laatste jaren dat mensen teruggrijpen naar natuurlijke geneesmiddelen die rechtstreeks afkomstig zijn van kruiden en planten. Een herborist kent de genezende kracht van allerlei flora en weet welke planten je gebruikt bij verschillende klachten. Uiteraard is het veilig omgaan met kruiden ook belangrijk.

Mindfulness Coach

Leer doeltreffend omgaan met stress, pijn, slapeloosheid en depressie door specifieke mindfulness- en aandachttechnieken aan te leren. Focussen op en genieten van het "nu" is het doel. Zo bereik je een gelukkiger en vrijer leven. Dat voorkomt ook burn-outs. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben al baat gehad bij de onderbouwde technieken van mindfulness en gebruiken deze nog dagelijks om hun leven richting te geven.

Aromatherapie

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met gebruikmaking van essenti'eble oli'ebn. De levenskracht, die in deze oli'ebn verzameld is, wordt op de pati'ebnt overgedragen en zal bijdragen tot het herstel of het natuurijk evenwicht in zijn of haar lichaam.

Voedingstherapeut

Een juist voedingspatroon is essentieel. Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen hebben niet enkel invloed op ons lichaam, maar ook op ons mentale welzijn. Klachten als spijsverteringsproblemen, hartproblemen, stress, vermoeidheid ... kunnen door een juist voedingspatroon voorkomen of bestreden worden en zorgen voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

Chakra– en Aurahealing

De aura is een mystieke tweede huid die ons beschermt. Binnen de aura bewegen onze chakra's, de draaiende energiekolken die ons in balans houden. Maar uitdagingen veroorzaken zwakke plekken. Daarom is het belangrijk om ze terug in evenwicht te krijgen. Aan de hand van chakra– en aurahealing worden blokkades herstelt, geopend en gereinigd om de energiestromen weer te activeren en zo het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren. Dat door middel van methodes zoals healing, chakratherapie en magnetiseren. Door die te gebruiken, verlicht je fysieke en mentale uitdagingen en zorg je voor meer innerlijke rust en levenskracht.

Detox: Sappen en Ontgiftigingskuur

Stress, slecht weer of een overdadig bourgondisch weekend. Er zijn tal van factoren die ervoor zorgen dat we minder goed in ons vel gaan zitten. Wil jij graag weten hoe je jezelf een energierijke boost geeft? Al eeuwenlang wordt er uit spirituele en gezondheidsredenen gevast of gekuurd. Stapsgewijs kan ook jij je lichaam zuiveren om tot de gewenste gezondheidseffecten te komen.

Cranio Sacraal Therapie

Naast het hart en de ademhaling, bezit het lichaam nog een derde ritme: het cranio sacrale. Het uitzetten en inkrimpen van onze schedel heeft een belangrijke invloed op ons centraal zenuwstelsel. Wanneer fysieke of emotionele blokkades ontstaan, kan dit tot fysieke klachten of moeheid leiden. Met Cranio Sacraal Therapie doe je ze weer verdwijnen. Blokkades worden opgespoord en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gebruikt.

Shiatsu Massage

Shiatsu optimaliseert door middel van drukpuntmassages de energiehuishouding om lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen of te verzachten. Zo herstel je de energiebalans. De shiatsu-methode activeert de bloedsomloop en laat het lichaam beter functioneren.

Merdiaan en 5-elementenleer

Dit is geinspireerd op de traditionele oosters geneeswijze. Die gaat er van uit dat lichaam, geest en alles om ons heen elkaar be'efnvloeden. Er wordt op de meridianen gewerkt, een netwerk van subtiele kanalen waar energie door stroomt. De meridianen zijn verbonden met 1 van de vijf elementen: aarde, water, hout, vuur en metaal.

Moxatherapie

Er wordt gebruik gemaakt van warme kruiden om een unieke, ontspannende en pijnverlichtende ervaring te geven. Het is een oeroude Oosterse therapie met helende werking. Door gebruik te maken van gedroogd en fijngestampt bijvoetkruid, moxastaven worden de acupunctuurpunten gestimuleerd. De diepgaande warmte en infrarode straling die daarbij vrijkomen, laten endorfines los in het lichaam en zorgen voor een betere doorbloeding en een hogere immuniteit. Ideaal bij rugproblemen, nek- en schouderpijn, hoofdpijn, hooikoorts, of gewoon om zalig te ontspannen.

Chinese Voedingsleer

Het is een eeuwenoude leer vol voedingswijsheden. Hierbij draait het vooral om een vitaler en gezond gevoel in plaats van gewichtsverlies. Er worden Chinese kruiden gebruikt bij therapeutische voeding en een Ying en Yang dieet opgezet. Er wordt praktijkgericht aan de slag gegaan om zelf gezonde recepten volgens de 5-elementenleer en met Chinese ingredi'ebnten te maken. Zo breng je dankzij de juiste voeding het lichaam weer in balans.

Natuurlijke Geneeswijzen

Wil jij je gezondheid in eigen handen nemen en op een natuurlijke en gezonde manier kwaaltjes en ongemakken aanpakken? Wil je je onderdompelen in de wereld van aromatherapie, bachbloesems, fytotherapie en homeopathie? Er wordt gewerkt aan de hand van de natuurlijke middeltjes en technieken om de immuniteit van je lichaam te verhogen en het de kracht te geven zichzelf te genezen. Dit door onder andere gezonde voeding, levenspatronen en massagetechnieken zoals Shiatsu, Ayurveda en de Tibetaanse massage toe te passen.